Om Trude Kristin

Trude Kristin leverer sang og musikk til begravelser, brylluper, events og konserter som solist og pianist. Hun tilrettelegger og skreddersyr for både små og store arrangementer og seremonier, og tar gjerne med svært dyktige musikere når det er ønskelig. Frøydis Grorud (sakfofonist på NRKs Beat for Beat) sier om henne:

“Med et unikt og vakkert uttrykk er Trude Kristin en enestående fortolker av låter i både pop, jazz og visesjangeren – og kan være ‘det norske svaret på Eva Cassidy’, for med en inderlighet i både stemme og pianospill og svært personlige arrangementer løfter hun kjente klassikere til nye høyder.”

Hun har også medvirket med sin sangstemme på flere norske filmer, bl.a. “Det største i verden” (2000) og i NRK satsningen “Ibsen, En udødelig mann” (2006).

Hun har samarbeidet med en rekke kjente norske artister, bl.a. Jørn Hoel, Nora Foss, Marvin Charles, Gil Bonden, Bjarne Brøndbo, Erlend Bratland, Stine Hole Ulla, Heine Totland og Trygve Skaug.

I 2015 gav hun sammen med Frøydis Grorud ut albumet ‘Duften av liv’, som ble en bestselger for Vivo det året. De to har siden samarbeidet tett om en mengde seminarer, konserter og begravelser.

Julen 2015 var hun kapellmester på juleturne med Stine Hole Ulla og Erlend Bratland. I den norske MGP-finalen 2016 bidro hun som låtskriver sammen med Ingrid Skretting og Stine Hole Ulla på låta Traces, fremført av Stine Hole Ulla.

Våren 2017 var hun på turnéen ‘Håpet i ditt blikk’ med mikropoet, låtskriver og musiker Trygve Skaug og Frøydis Grorud. Sommeren 2017 ble hun invitert til å synge for Dronning Sonja som fylte 80 år i anledning skulpturavduking i Slottsparken. Et par uker etter ble hun på kort varsel hentet inn av NRK til opptreden på direktesending på Sommeråpent i barndomsbygda Flå sammen med Inger Marie Aasen Bjerkerud på torader.

I oktober 2017 slapp hun sitt debutalbum, ‘Vinterlys’, der Christian Ingebrigtsen, Ingrid Skretting og Gaute Ormåsen var med. Platen er preget av melodiøs mainstream jazz og norske viser av bl.a. Erik Bye og Alf Prøysen. Produsent og multimusiker var Tarjei Nysted i samarbeid med bror og pianist Helge Nysted.