Diskografi

Jeg har spilt inn 2 plater, Duften av liv, sammen med Frøydis Grorud (2015) og Vinterlys (2017). Du kan bestille dem ved å ta kontakt med meg, se lenger ned på siden.

Trude Kristin Klæboe og Frøydis Grorud – et herlig møte.

Trude Kristin Klæboe er et helt nytt navn for meg. I tillegg til å synge vakkert både på norsk og svensk med ei klokkeklar og innsmigrende stemme, så spiller hun også piano og orgel. Multiinstrumentalisten Tarjei Nysted, på alt fra nøkkelharpe til oktavfele og autoharpe og mye, mye mer, gjester på mange av låtene og har også produsert sammen med Grorud.

I Bragernes kirke i Drammen tok de med seg 13 kjente sanger fra forskjellige kilder og skapte ei varm og inderlig stemning med en religiøs overbygning, men som man langt i fra trenger å være religiøs for å hygge seg med.

På mange vis er det en slags ønskekonsert de gir oss og noen av låtene er også uten vokal. Når “Den fyrste song”, Erik Byes “Vår beste dag”, “Vårsøg”, Jan Eggums “Myrsnipa”, Frode Alnæs´”Vitae Lux” – hvor fant han den????, Bjørn Eidsvågs “Eg ser” og “Gabriels obo” er blant de utvalgte, så kan man trygt si at Klæboe og Grorud har tatt sjanser. De kommer godt ned på beina hele veien sjøl om noen av originalene er veeeeldig vanskelig å konkurrere med.

Fellesnevneren her er Frøydis Grorud og nok en gang, spesielt med sin nydelige soprantone, så løfter hun de musikalske møtene hun er en del av.

Tor Hammerø | Tor de Jazz 23.10.2015

Trude Kristin Klæboe sørger for varm vinter – hele året.

På sett og vis blir jo dette et slags eksperiment. Sjelden eller aldri har vi opplevd mai som full sommer som nå. Ville «Vinterlys» funke nå? Eller burde den bare legges tilbake i bunka og plukkes frem igjen når mørket senker seg og snøen kommer dryssende?

Det hadde seg slik at Klæboe inviterte en rekke av sine musikalske venner hjem i stua og samla dem rundt pianoet sitt. Utgangspunktet var å hygge seg med et knippe sanger med røtter i vinter, salmer og viser av typen året-rundt.

Jo da, noen egner seg nok best i den mørke årstida som “Vise i vinterlys”, “Jeg snører min sekk” og “Vintersang”, men de aller fleste er så avgjort anvendbare resten av året også.

Klæboe har med vokalistvennene Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen og ikke minst utmerka instrumentalister som Per Willy Aaserud (trompet), Frøydis Grorud (saksofon), Inger Marie Aasen Bjerkerud (torader), Staffan William-Olsson (gitar), Kenneth Ekornes (trommer), Audun Ellingsen (bass) og brødrene Helge og Tarjei Nysted – sistnevnte har også produsert.

Med dette vennelaget har det blitt et koselig treff i stua i et herlig vise-jazzlandskap. Klæboe synger flott og vakkert, men litt for følete enkelte ganger for min smak. Uansett har det blitt nok et visittkort fra Trude Kristin Klæboe som bekrefter at hun har noe varmt og ekte å gi oss.

Tor Hammerø | Tor de Jazz 26.05.2018